Corona Info
Actuele levertijd: 3 werkdagen.
Wij produceren zelf en hebben bijna alle producten op voorrraad. meer

Terug


Kwaliteit & Materiaal

Handgschilderde schilderijen

Kwaliteit handgschilderde schilderijen

Alle met de hand geschilderde schiderijen zijn gemaakt met materialen van de hoogste kwaliteit. We schrijven dit niet net zo bondig en ten onrechte op onze pagina, maar we staan ​​volledig achter ons werk. Alle met de hand geschilderde schilderijen van het huis schilderijXXL zijn in ons huis gemaakt. Vanaf het spieraam tot het ontwikkelings- en schildersproces en de verzending wordt alles hier in Potsdam door onze schilderijXXL collectief gemaakt. Door het jarenlange werk in de creatieve omgeving rondom de handgeschilderde en gedrukte schilderijen hebben we meer dan genoeg ervaring opgedaan en ervoor veel leergeld betaald. Om je de hoge kwaliteit van onze moderne schilderijen te illustreren, hebben we op deze plaats een kleine samenstelling gemaakt. Alle schilderijen bestaan ​​uit een houten spieraam dat zowel met een echt schildersdoek is bedekt als met een hoogwaardige acrylverf en /of structuurpasta is beschilderd.

Houten spieramen

Vanuit ons schrijnwerkcontract ontvangen we, speciaal voor ons, verwaardigde houten spieramen. Het hout wordt pas gebruikt voor de bouw, zodra het droog genoeg is. Dit voorkomt dat het hout later kromtrekt en het erop gespannen en al beschilderd linnen rimpels en deuken trekt. Mocht het hout van lagere kwaliteit of gewoon te vroeg verwerkt zijn, kan dit fenomeen vooral in winter in droge vlakten opduiken en snel weer de fascinatie op jouw schilderij in frustratie omslaan. Vanzelfsprekend hebben we ook voor dit probleem een videotutorial klaargemaakt, voor het geval dat je een dergelijk probleem op jouw schilderij ziet. Natuurlijk kunt je deze video ook gebruiken als je niet bij ons heeft gekocht.

Linnen

Ook het verschil in kwaliteit van schilderbaar linnen kan groot zijn. We hebben in de loop van de tijd voor een echte 340 Gramm/cm² zware linnen gekozen. In dit opzicht letten we op evenwichtige verhouding tussen uitbreidbaarheid en robuustheid. We kozen voor 25% katoen en 75% polyester en na jaren van werken met dit product habben we ook geen spijt van onze beslissing.

Acrylverf en structuurpasta

Zeker is de gebruikte verf een van de belangrijkste factoren voor de levensduur van een schilderij. Wij gebruiken meestal acrylverven van hoogste kwaliteit. Deze hebben een hoge duurzaamheid en een hoge pigmentatie. Bijgevolg zullen de verven niet verbleken en hebben voor vele jaren een zeer hoge helderheid. Dit geldt evenwel voor de door ons gebruikte structuurpasta’s en lazuren.

Door kleine trucs kan men grote effecten en een hoge "levensverwachting" bereiken. Wij maken gebruik van speciale mixen die we met trots als een klein bedrijfsgeheim behandelen en dus zullen we hun samenstelling in alle gevallen niet onthullen. We hebben ook materialen die alleen zin op de lange termijn hebben.

Bijvoorbeeld is slechts een schot latexverf in de structuurbasis van ons structuurschilderijen toegevoegd, die het scheuren van het doek voorkomt en bij de verwerking ondersteunend is. Deze kleine rondleiding door het bedrijf is om te illustreren hoe hoog onze eisen  voor onszelf en onze producten zijn. Ongeacht of het nu moderne kunstafdrukken of met de hand geschilderde schilderijen zijn, is kwaliteit onze topprioriteit. Bij ons vindt je niet de zogenaamde " Chinaware" of massengoederen uit lagelonenlanden. Wat je echter vindt, zijn 100% zelf ontwikkelde en handgemaakte schilderijen van de Potsdamse creatieve studio.Gedrukte schilderijen

Kwaliteit gedrukte schilderijen

Alle bedrukte canvas zijn gemaakt met materialen van de hoogste kwaliteit. We schrijven het niet zo maar op onze website, maar we staan volledig achter onze werken. Alle afgedrukte canvas van het huis schilderijXXL zijn gemaakt in ons huis. Van spieramenproductie tot verzending wordt alles hier in Potsdam gemaakt door onze schilderijen team. Door het jarenlange werk op het creatieve gebied rondom gedrukte en met de hand geschilderde schilderijen hebben we veel ervaring opgedaan. Om de hoge klasse van onze moderne schilderijen te illustreren, hebben we hier een kleine compilatie opgesteld. Alle gedrukte schilderijen bestaan ​​uit een houten spieraam, die met een gedrukte linnen opgespannen is. Hoogwaardige pigment inkten worden gebruikt.

Houten spieramen

De houten spieramen ontvangen we van onze contract schrijnwerk. Het hout wordt eerst gebruikt voor de bouw, nadat het droog genoeg is. Dit voorkomt dat het hout later kromtrekt en het erop gespannen en al beschilderd linnen rimpels en deuken gooit. Mocht het hout te vroeg verwerkt zijn, kan dit fenomeen vooral in droge ruimten opduiken en snel weer de fascinatie op jouw schilderij gewoon verdwenen. Natuurlijk kunnen we ook voor deze probleem een videotutorial aanbieden, die je ook kunt gebruiken als je niet bij ons heeft gekocht.

Druklinnen

Het verschil in kwaliteit van linnen kan bijzonder groot zijn. We hebben in de loop van de tijd voor een 380 Gramm/cm² zware linnen gekozen. Dus letten we op evenwichtige verhouding tussen robuustheid en elasticiteit. We kozen voor 35% katoen en 65% polyester en we hebben ook onze beslissing geen spijt van.

Pigmenttinten

De pigment inkten zijn beslissend voor de duurzaamheid van canvas. Wij gebruiken voor onze printers grotendeels originele inkten van de hoogste kwaliteit. Achteraf lakken we onze linnen met 2 verschillende lakken. De eerste versterkt de pigmenten en de tweede verzegeld het gehele doek. Dus is het niet alleen slijtvast, maar beschermd tegen kleurvervaging door UV-straling. Verder wordt meer diepte uit het schilderij opgehaald, wat het verschil in kwaliteit met andere aanbiedingen op de markt maakt.Terug


Veilig winkelen

Onze betaalmethoden

Betaling per IDeal Kopen op rekening Betaling per PayPal-Express Betaling per PayPal Betaling per creditcard

©2020 Schilderij Winkel www.schilderijxxl.nl